THE WAY HOME

Syrien, Libanon I 2018 I arabisk dialog med engelska undertexter l 65 min

Genom sina försök att bättre förstå sina egna trasiga familjerelationer, börjar Wael ställa frågor kring den större sociopolitiska krisen i
hemlandet Syrien: ”Jag föddes år 1980 i Damaskus. År 1985 träffade jag min far för första gången, och insåg då att kvinnan som jag alltid kallat ”mamma” egentligen var min farmor. Några år senare påbörjade jag min kamp mot cancern. År 2000 började jag ställa frågor om min biologiska mor och gräva i vår familjehistoria. År 2013 flydde jag till Libanon, och fortsatte undersöka min familjehistoria, övertygad om att cancer, familjens kollaps, och förändringar i den urbana miljön kunde läsas som en metafor för den pågående sociala och politiska kris som vi befinner oss I.”


Regissör: Wael Kadlo
Manus: Wael Kadlo
Foto: Wael Kadlo, Rami Nihawi, Juma Hamdo, Ayman Nahle
Producent: Wael Kadlo, Nadim Deaibes

Visning: 5 oktober
19:00 Panora 2


Biljetter


Trailer


Regissör: Wael Kadlo

Wael Kadlo is a Syrian filmmaker born in Damascus, Syria in 1980. Kadlo relocated to Beirut in 2013 where he continues to practice his
career in filmmaking. With a degree in French literature from theUniversity of Damascus, Kadlo started his career as a theatre actor during his university years as well as taking part in a number of independent plays. Following that, he participated in a number of workshops in directing, editing and cinematography. Kadlo also worked as an assistant director, cameraman and consultant for several movies. His previous film, ‘Wound’, won the Aan Korb Festival award in 2014.